Káva Colombia Sierra Nevada
Káva Colombia Sierra Nevada
V její chuti dominují sladké tóny připomínající tmavou čokoládu s kousky lískových oříšků. Během chladnutí se objeví lehká, osvěžující kyselost. Její chuť můžete ovlivnit množstvím vody a její teplotou. My doporučujeme pro přípravu použít 150 ml vody s teplotou okolo 92 °C. Káva Colombia Sierra Nevada je ideální volbou pro ty z vás, kteří holdujete vyváženým chutím a neurazí vás špetka kyselosti.
Odkud pochází
Káva pochází od farmářů ze sdružení ekologických zemědělců La Secreta (AGROSEC), které bylo původně založeno s cílem posílit a podpořit skupinu 40 zemědělců, kteří žijí v této oblasti provincie Magdalena v pohoří Sierra Nevada de Santa Marta. Pohoří je vzdáleno pouhých 45 km od pobřeží Karibiku – je tak na světě nejvyšším, které je nejblíže oceánu a patří mezi místa s největší biodiverzitou na světě. Obrovská rozmanitost ekosystémů tvoří ideální prostředí pro pěstování kávy. Pěstitelé družstva AGROSEC jsou nositelem certifikací ekologického zemědělství a Fairtrade.
O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.
Jak na přípravu
Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka.
- Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
- Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnek
- Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
- Počkejte, až káva zcela překape do hrnku
Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Filtry s kávou jsou balené jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.