Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Ferrino Levity 01 SQ

Spacák

Hodnocení zákazníků
80 %
Celkový počet hodnocení
1 hodnocení
Sleva: -33 %

Spacák Ferrino Levity 01 SQ si přibalte na cestu za chladnějšího počasí. Dodá vám potřebný tepelný komfort bez velkých nároků na vaše záda a prostor v batohu.

Vyprodáno

Informace o produktu

Příběh italské značky Ferrino začíná v Turíně v roce 1870, kdy si Cesare Ferrino podal patent na nepromokavé textilie a začal vyrábět stany a nepromokavé obaly, které se během několika let staly populárními po celé Itálii.

Dnes Ferrino nabízí kompletní sortiment vybavení do přírody od oblečení, přes stany, spacáky, karimatky, batohy, nábytek až po všemožné doplňky pro horolezce, trekaře, vodáky a všechny ty, kteří rádi tráví svůj život venku.

Více o značce

Spacák Levity 01 SQ od společnosti Ferrino bude vyhovovat každému, kdo potřebuje ušetřit místo v batohu a zátěž na zádech a zároveň si nechce odepřít kempování i za chladnějšího počasí. Turistky se dobře vyspí v teplotách až do 13 °C, pánové dokonce do 9 °C. Tepelné ztráty regulují i technické vychytávky spacáku, jako je třeba anatomicky zateplená kapuce, upravené švy nebo polstrovaný zip a límec. A kdyby to přecijen nestačilo, je možné spojit spacák s druhým a využít tak dodatečné tělesné teplo spolunocležníka. Zip je navíc dojsměrný a umožňuje tak regulaci teploty otevřením z kterékoli strany.

Vnější i vnitřní materiál a náplň jsou tvořeny polyesterovými vlákny. V náplni jsou do sebe zapletena a zajišťují tak výborný poměr mezi výhřevností a hmotností. Jejich hlavními přednostmi ve vnějším materiálu jsou dobrá odolnost proti povětrnostním vlivům, rychlé schnutí, vlákna nepohlcují zápach a dobře odvádí vlhkost. Pro ještě delší životnost je vrchní materiál opatřen Ripstopovou vrstvou, odolnou vůči oděru. Pro příjemný požitek z komfortu a svobody pohybu má spodní část spacáku 3D tvarování.

Klíčové vlastnosti spacáku Ferrino Spacák Levity 01 SQ:

  • nízká hmotnost a dobrá sbalitelnost
  • teplotní limit 9-13 °C
  • anatomicky zateplená kapuce
  • polstrovaný zip a límec
  • možnost spojit s druhým spacákem
  • dvojsměrný zip
  • 3D tvarování spodní části
  • kompresní obal součástí balení

Materiál a technologie:

  • Vnitřní materiál - polyesterová vlákna - dobře odvádí pot
  • Výplň - polyesterová vláka zapletena do sebe pro dobrou výhřevnost
  • Vnější materiál - polyester s Ripstop vrstvou

Parametry

Značka Ferrino
Pohlaví
Pánské / Dámské
Hmotnost
1,15 kg
Vnitřní materiál
Polyester
Vnější materiál
Polyester
Izolační náplň
Polyesterová výplň
Sbalený rozměr
17x31 cm
Komfortní teplota

Teplota, kdy žena či dítě ještě necítí chlad v uvolněné poloze. Dle evropské normy EN 13537 se jedná o teplotu, která je vypočtena pro standardní ženu (stáří 25 roků, hmotnost 60 kg, výška 1,60 m, tělesný povrch 1,62 m2).

13 °C
Limitní teplota

Jedná se o nejnižší teplotu, při které standardní muž (stáří 25 roků, hmotnost 70 kg, výška 1,73 m) se schouleným držením těla nepociťuje ve spacáku chlad (dle nejnovější normy ISO 23537).

9 °C
Extrémní teplota

Teplota, při jejímž překročení hrozí standardní ženě (stáří 25 roků, hmotnost 60 kg, výška 1,60 m, tělesný povrch 1,62 m2) poškození organismu (od nachlazení po vážnější následky).

-3 °C
Střih

Rozlišují se dva základní druhy spacích pytlů - dekový a mumiový. 1. Dekový (přikrývkový) - jednodušší spacák do méně náročných podmínek. Lze ho rozepnout na deku. 2. Mumiový (mumie) - snižuje únik tepla svým tvarem. Mívá tkanici pro stažení spacáku kolem hlavy pro omezení úniku tepla. Je lehčí, sbalitelnější do menšího rozměru. Podtypy mumie jsou pak: a) Oválný a rozšířený spací pytel - vhodný pro silnější postavy i pro ty, kteří nemají rádi těsné prostory. b) Anatomická mumie (pružná) - nejmenší hmotnost, nejlepší tepelně-izolační vlastnosti. Kopíruje tvar lidského těla. Bývá označován jako "sarkofág".

dekový
Typ izolační náplně

Materiál zajišťující teplo. Rozlišují se tři základní druhy: Přírodní materiál: peří Syntetická vlákna: duté vlákno a mikrovlákno. Vice v článku jak vybrat spacák?

duté vlákno
Možnost spojení
Ano
Výška postavy (do)
210 cm
Šířka v nohách
78 cm
Šířka v ramenou
78 cm
Délka spacáku

Jako dostatečná délka se uvádí o 20-25 cm více, než je výška postavy. Nejlepší je vyzkoušet. Lehněte si do spacáku na záda. Zapněte se. Posaďte se. Kapuce spacáku vám nesmí spadnout z hlavy, ale zároveň nesmí spacák nadměrně pnout.

220 cm
Záruční doba 2 roky

Recenze

Hodnocení zákazníků 80% 1 hodnocení (Jak zpracováváme recenze)

  • Recenzí s hodnocením 5
  • Recenzí s hodnocením 4
  • Recenzí s hodnocením 3
  • Recenzí s hodnocením 2
  • Recenzí s hodnocením 1
dlhý
dostatok miesta pri nohách
golier
nemá légiu pri bežcovi na zips - zadrháva sa
pri vonkajšej teplote 9st mi "ťahalo" na chrbát - spal som síce bez termoprádla. Je dostatočne veľký pre moje veľké nohy - 48, múmie mi nevyhovovali, lebo som sa nemohol otočiť. Meriam 209cm a tak dĺžka spacáka 210cm je minimum. Celkovo som spokojný

Ověřený zákazník

,

7. června 2021


80%
Doporučuje produkt

Podobné

2 020  (22.82 %) 1 559 

Porovnat

1 990  (20 %) 1 592 

Porovnat

1 790  (15.7 %) 1 509 

Porovnat

1 890  (20.16 %) od 1 509 

Porovnat

Dekový spacák Pinguin Safari

1 727  (15.52 %) od 1 459 

Porovnat

Dekový spacák Pinguin Travel

1 554  (9.97 %) 1 399 

Porovnat

1 879  (31.93 %) 1 279 

Porovnat

2 090  (10.1 %) 1 879 

Porovnat

Porovnat s podobnými produkty