Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Sea to Summit Ember EbII Regular

Péřový spacák

Sleva: -30 % Doprava zdarma

Spacák Ember EbII Regular značky Sea To Summit se svým designem spíše blíží k velmi hřejivé dece se stahovacími pásky pro přichycení karimatky.

Vyprodáno

Informace o produktu

Sea To Summit je australská značka sportovního oblečení, turistické výbavy, batohů a dalších oděvních doplňků. Společnost Sea To Summit se specializuje zejména na outdoor, turistiku, horolezectví a doplňky pro pobyt v přírodě. Filozofií firmy je dopřát vašim aktivitám větší komfort, menší zátěž a lépe zorganizovat vybavení pro všechny aktivity směřující k objevování naší úžasné planety.

Více o značce

Sea to Summit Ember EbII Regular je originálně řešený spacák / deka bez kapuce. Ember lze použít v případě teplejšího počasí použít samostatně jako pohodlnou přikrývku nebo v kombinaci s karimatkou. Kombinací s karimatkou dojde k minimalizaci úniku tepla. Bezpečné propojení s karimatkou zajistí pevné stahovací pásky a druky. Ember lze pro maximální tepelný komfort kombinovat s další přikrývkou Ember.

Přikrývka je vyrobena z ultralehkého nylonového materiálu 10D, který pytli propůjčuje lehkost, maximální prodyšnost a voděodpudivost. Podšívka spacáku je vyrobena z 7D Nylonu. Tento minimalistický spacák disponuje nejlepším poměrem hřejivosti vůči hmotnosti.

Výplň spacího pytle je tvořena evropským husím peřím s technologií Ultra-Dry Down 850+, která je zároveň antibakteriální, antimikrobiální a prodlužuje tak životnost spacáku. Navíc chrání peří před venkovní vlhkostí a kondenzací vody uvnitř spacáku, odráží vlhkost, rychleji se vysušuje a zachovává nadýchanost. Peří vám zajistí maximální tepelný komfort vůči hmotnosti. Výplň na místě udržuje prošívání, které vytváří komory. V oblasti hrudníku jsou poté tyto komory pro maximální tepelný komfort umístěny vertikálně. V balení se kompresní obal Ultra-Sil.

Hlavní přednosti STS Ember EbII Regular:

  • originální střih deka/spacák
  • lze propojit s další dekou Ember
  • ideální na cesty s batohem
  • voděodpudivý s maximální prodyšností
  • výplň z husího peří s technologií Ultra-Dry Down 
  • husí peří s certifikací RDS
  • bez kapuce
  • pásky pro připnutí karimatky
  • zapínání na druky
  • objem kompresního vaku (komprimovaný) 6 až 2 litry
  • objem po kompresi 3,7 l
  • součástí lehký kompresní obal Ultra-Sil™

Představení peří UltraDry Down:

Parametry

Značka Sea to Summit
Produktová řada Ember
Pohlaví
Pánské / Dámské
Hmotnost
600 g
Vnitřní materiál
Nylon
Vnější materiál
Nylon
Izolační náplň
Husí peří
Sbalený rozměr
15 x 35 cm
Komfortní teplota

Teplota, kdy žena či dítě ještě necítí chlad v uvolněné poloze. Dle evropské normy EN 13537 se jedná o teplotu, která je vypočtena pro standardní ženu (stáří 25 roků, hmotnost 60 kg, výška 1,60 m, tělesný povrch 1,62 m2).

2 °C
Limitní teplota

Jedná se o nejnižší teplotu, při které standardní muž (stáří 25 roků, hmotnost 70 kg, výška 1,73 m) se schouleným držením těla nepociťuje ve spacáku chlad (dle nejnovější normy ISO 23537).

-4 °C
Střih

Rozlišují se dva základní druhy spacích pytlů - dekový a mumiový. 1. Dekový (přikrývkový) - jednodušší spacák do méně náročných podmínek. Lze ho rozepnout na deku. 2. Mumiový (mumie) - snižuje únik tepla svým tvarem. Mívá tkanici pro stažení spacáku kolem hlavy pro omezení úniku tepla. Je lehčí, sbalitelnější do menšího rozměru. Podtypy mumie jsou pak: a) Oválný a rozšířený spací pytel - vhodný pro silnější postavy i pro ty, kteří nemají rádi těsné prostory. b) Anatomická mumie (pružná) - nejmenší hmotnost, nejlepší tepelně-izolační vlastnosti. Kopíruje tvar lidského těla. Bývá označován jako "sarkofág".

mumie
Typ izolační náplně

Materiál zajišťující teplo. Rozlišují se tři základní druhy: Přírodní materiál: peří Syntetická vlákna: duté vlákno a mikrovlákno. Vice v článku jak vybrat spacák?

peří
Vnitřní materiál
7D podšívka pro minimální hmotnost
Výška postavy (do)
183 cm
Hmotnost náplně
350 g/m2
Plnivost

neboli loft. Celková pružnost a rozpínavost, neboli schopnost peří zaujmout určitý objem. Měří se laboratorně a udává se v kubických palcích (cuin). Čisté prachové peří 100/0 dosahuje hodnoty 950 až 1000 cuin, směs 90/10 asi 650 cuin a směs 70/30 asi 500 cuin.

850+ cuin
Poměr peří

Poměr prachového peří a malých pírek. 90/10 znamená směs s 90% prachového peří a 10% peří jemného neboli malých pírek. Prachové peří zajišťuje plnivost čili loft (= schopnost zaujmout co největší objem neboli výšku komory spacího pytle v pomyslném řezu, tedy laicky - jak moc se umí spacák "nafouknout" ), více se podílí na hřejivosti, jemná pírka zase zvyšují odolnost peří proti mechanickému namáhání.

90/10
Šířka v nohách
87 cm
Šířka v ramenou
120 cm
Délka spacáku

Jako dostatečná délka se uvádí o 20-25 cm více, než je výška postavy. Nejlepší je vyzkoušet. Lehněte si do spacáku na záda. Zapněte se. Posaďte se. Kapuce spacáku vám nesmí spadnout z hlavy, ale zároveň nesmí spacák nadměrně pnout.

183 cm
Záruční doba 2 roky

Podobné

8 350  (18.22 %) od 6 829 

Porovnat

9 160  (23.37 %) od 7 019 

Porovnat

7 810  (10 %) 7 029 

Porovnat

8 830  (20.17 %) od 7 049 

Porovnat

7 750  (13.3 %) 6 719 

Porovnat

9 100  (26.16 %) 6 719 

Porovnat

7 100  (0.01 %) 7 099 

Porovnat

8 900  (25.05 %) 6 670 

Porovnat

Porovnat s podobnými produkty